GENERELL KURSINFORMASJON

North HR har lang samlekompetanse innen fagopplæring til bygg- og anleggsbransjen og tilbyr godkjent opplæring på sikker bruk av lift og arbeider i høyden. Her gjennomgår deltakerne teoretisk opplæring av ulike typer personløftere, sikkerhetstiltakene, samt førstehjelp. Alt dette skal sikre at man har den nødvendige kunnskapen om sikker bruk av lift under ulike operasjonelle omstendigheter. Kurset er to-delt med teoretisk og praktisk del.

Hovedpunktene i kurset:

LÆREMÅL

Dette kurset består av teoretisk opplæring i henhold til forskriftene i sikker bruk av lift, og er delt opp i syv kapitler. Ved gjennomført kurs skal deltakeren ha kunnskap om de ulike typene av personløftere, hvordan å operere disse på en sikker måte. Her gjennomgås operasjonelle prinsipper og beste praksiser, samt teoretisk førstehjelpskunnskap.

Ved bestått nettkurs er deltakeren klar for praktisk del. Denne gjennomføres sammen med en sakkyndig person med praksisskjema for bruk av lift. Kursbevis utstedes ved bestått nettkurs og praktisk del.

MÅLGRUPPE FOR TJENESTEN

Forskriftene §10-1 og §10-3 stiller krav om dokumentert sikkerhetsopplæring ved bruk av arbeidsutstyr. Her skal den som bruker arbeidsutstyr ha teoretisk og praktisk opplæring som gir kunnskaper om oppbygging, betjening, bruksegenskaper og bruksområde, samt vedlikehold og kontroll. Opplæringen skal gi kunnskaper om de krav som stilles til sikker bruk og betjening i forskrifter og i bruksanvisning.

Dette kurset er tilpasset kravene i forskriften og inneholder også førstehjelpsopplæring med fokus på fallulykker.

INNSIKT I KURSMODULENE

JURIDISK RAMMEVERK

I denne delen ser vi på gjeldende juridisk rammeverk med mål om å gi medarbeideren nødvendig kunnskap for å benytte personløftere på en sikker og lovlig måte.
Her ser vi nærmere på sikkerhets-regelverket for arbeid i høyden og mobilt arbeidsutstyr, anvendelse av sikkerhetskravene i praktisk arbeid, og arbeidsgivers ansvar for arbeidstakers sikkerhet, samt implementering av sikkerhetsforanstaltningene.

SIKKERHETSPROSEDYRER, OPPBYGGING OG SIKKERHETSKRAV

I denne delen ser vi på de kritiske sikkerhetsprosedyrene og kravene som bør følges for å sikre trygg bruk av personløftere. Målet er å utruste deg med kunnskapen du trenger for å forhindre ulykker og skader, både for deg selv og andre, samt sikre generell teknisk innsikt av liften.

PERSONLØFTERE OG KLASSER

I denne delen skal vi utforske ulike typer lifter og gi deltakeren dypere innsikt i de forskjellige lifttypene som finnes. Her ser vi blant annet på de ulike klassene av lifter fra A-C og hva som skiller disse. I tillegg ser vi på de ulike lifttypene, de ulike kravene blant disse, samt fordeler og ulemper.

FØRSTEHJELP

I denne delen ser vi på de generelle læringsmålene for det vi kaller basal førstehjelp og vil gi deltakeren innsikt i grunnleggende førstehjelpsprinsipper. Å kunne hjelpe og bidra med umiddelbar hjelp kan redde liv og et av de beste tiltakene vil være å stille godt forberedt når en situasjon oppstår. Her gjennomgår vi de viktigste punktene ved førstehjelp og ser på relevante scenarioer som kan oppstå både på byggeplassen og generelt i hverdagen. Deltakeren får blant annet kunnskap i hvilke vurderinger og prioriteringer som er viktig når man ankommer et skadested, ulike førstehjelpsmetoder og grunnleggende hjerte- og lungeredning.

PRAKTISK DEL OG AVSLUTTENDE EKSAMEN

I den siste delen av liftkurset er en avsluttende del som tar for seg den praktiske delen av liftkurset for å gi deltakerne praktisk erfaring med bruk av lifter og hvordan den praktiske prøven er lagt opp. Dette stadiet er avgjørende for å sikre at deltakeren ikke bare forstår teorien bak sikker liftbruk, men også kan anvende denne kunnskapen i praksis. 

Etter bestått avsluttende eksamen kan deltakeren gå videre til praksisdel.

FSE-INSTRUKTØR

Kine Tørråsen

Kine er vår nye HR-assistent og siste tilskudd til North-teamet!
Hun fullfører for tiden sin bachelor i HR, organisasjonspsykologi og ledelse på Høyskolen Kristiania. Kine brenner for strukturerte prosesser i både kunde- og kandidatsammenheng og har et fokus på kvalitet i alle ledd.

Med sin arbeidsbakgrunn som elektriker og tildelt fagprøvemedaljen, har Kine solid erfaring i faget og vil gi North nødvendig faglig tyngde i vårt elektromiljø.

Kine er en svært dyktig FSE-instruktør og HLR, og vil bidra med opplæring til våre kunder kunder og ansatte.

Partner – Faglig leder

Ivo Myhre

Bakgrunn i samfunnsøkonomi og bred erfaring innen prosjektledelse. Ivo er opptatt av god kommunikasjon, ser det store bildet, og vet hva som skal til for å komme i mål. Han har flere års erfaring med utvikling av medarbeidere og prestasjonskulturer. Kunder og ansatte som forholder seg til Ivo vet at de blir hørt og sett av en som bryr seg om alle parter.

Ivo er også DNV GL-sertifisert rekrutterer og har mange meritterte tunge rekrutteringer bak seg. Med Ivo vet du at prosessen blir gjennomført ordentlig på på det profesjonelle og medmennskelige plan. 

Daglig leder

Kristoffer Holand

Kristoffer er gründer og leder av North Gruppen. Han har en bakgrunn som elektriker, men har senere vært involvert i og ledet firmaer i ulike bransjer. Er utdannet innen personalledelse, med spesialisering i rekruttering. Alle som er involvert med Kristoffer vet at han ofte har godt humør og trives med en uformell tone. Han er glad i lange samtaler om tykt og tynt og holder lange “foredrag” om det som interesserer han.

På fritiden er han en ivrig klatrer og friluftsmann. Elsker all type aktivitet og har stor tro på at en aktiv kropp styrker sinnet.